5 Iklan Raya 2017 Yang Paling Terbaik

dugaan raya aida

Kita sudah pun memasuki 10 hari terakhir Ramadhan. Semakin dekat dengan hari raya, semakin banyak syarikat yang menerbitkan iklan-iklan untuk hari raya. Tahun ini, iklan yang terhasil memang semuanya menarik dan terbaik.

Nilai-nilai murni yang diterapkan dalam iklan boleh dijadikan sempadan untuk kita semua. Disini, kami senaraikan 5 iklan terbaik mengikut pandangan kami.

5- Iklan Pos Malaysia.

Mengisahkn seorang posmen menghantar surat dari seorang budak yang kurang upaya kepada Atuknya yang buta. Jom tonton video dibawah ini.

4- Iklan Digi

Mengisahkan seorang pemuda yang akan pulang ke kampung tanpa sebarang hadiah atau pemberian untuk familynya. Yang hebatnya, beg dia boleh kejap besar kejap kecil. Sila tonton video dibawah.

3- Iklan MYNIC

Agak panjang video ini, hampir 15 minit. Namun, ia mengisahkan Adam yang sudah berjaya tetapi sentiasa mengikut kehendak isterinya Zara sehinggakan sanggup membatalkan rancangan asal untuk pulang kekampungnya sendiri.

Adam sanggup mengecewakan ibunya demi membuatkan Zara kembali tersenyum di hari raya. Nasib baik menyesal akhirnya. Kalau tak memang kejam Adam dan Zara. Jom tonton video ini.

2- Iklan KFC

Kisah hubungan anak beranak. Si Abah yang sentiasa ceria dan bergurauan dengan semua orang sehingga hayatnya. Apa yang akan terjadi kepada si anak selepas pemergian ayahnya? Jom tonton sekarang.

1- Iklan TNB

Iklan yang ceria mengisahkan dugaan yang dihadapi oleh Aida untuk pulang ke kampung. Terpaksa menghadapi tekanan kerja dan kewangan untuk memenuhi keinginan adik-adiknya. Bagaimana kisah akhir Aida? Sila tonton.

Baca juga: 10 Gambar “Dirosakkan” Selebriti Yang Menjadi Karya Agung